Húsvéti készülődés: süssünk répatortát!

A Smidt Múzeumban található „Egy szelet Szombathely” című időszaki kiállításhoz kapcsolódva megismerkedhettek Heinz Gyula egykori, szombathelyi cukrászmester húsvéti öntőformáival, majd megmutatom, hogyan készíts egészséges húsvéti süteményt. Kattints ide!
 
Zabpelyhes répasüti
Hozzávalók:
5 db tojás
250 g zabpehely
100 g vaj
csipet só
6 db reszelt sárgarépa
2 dl tej
1 dl natur joghurt
100 g cukor vagy édesítő
100 g liszt
3 ek méz
 
Cukormáz:
250 g porcukor
50 ml citromlé
színes ételfesték
 
A sütemény hozzávalóit összekeverjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 200 fokos sütőben, 30 perc alatt megsütjük. Teljesen kihűtjük, majd kiszaggatjuk tojás alakú kiszúró formával. A porcukorból és a citromléből sűrű szirupot készítünk, pár csepp ételfestékkel színezzük, külön-külön tálkákban. Díszítjük a süteményt.
 
Jó munkát kívánok!
 
Zsebők Györgyi
múzeumpedagógus