Készíts igazi habos kávét!

A 19. század végétől Szombathelyen a cukrászdák és kávéházak a társasági élet fontos helyszínei voltak, ahol a városi polgárság kikapcsolódott, beszélgethetett, szórakozhatott.
A nyüzsgő kávéházakban gyakran haboskávét fogyasztottak a szombathelyiek.

A Smidt Múzeum „Egy szelet Szombathely” című kiállításán számos korabeli tárgy: ezüstkancsók, kávékiöntők, csészék, kávéfőző, kávépörkölő hozza meg a kedvet egy finom, gondosan készített kávé elfogyasztására. 
A vírushelyzet miatt jelenleg sajnos nem ülhetünk be egy hangulatos kávéházba, ezért készítsd el otthon a habos kévét! Tarts velünk egy „édes” időutazásra a dualizmus korába!
EZT A VIDEÓT KÖZÉPISKOLÁSOKNAK AJÁNLOM!
 
Kellemes kávézást kívánok!
 
Zsebők Györgyi
múzeumpedagógus
Smidt Múzeum