Múzeumpedagógia

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum 

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum


Múzeumpedagógiai programfüzetünkben megtalálják tagintézményeink egyedi ajánlatait, sorozat foglalkozásaink leírását, tagintézményeink múzeumpedagógus kollégáinak aktuális elérhetőségét.

 

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum

Kedves Pedagógusok és Gyerekek!
 
2021.november 4-én 9.00-15.00-ig ezúttal a Savaria Múzeumba invitálunk Benneteket! Az Állatok világnapja és a Magyar népmese napja alkalmából tartott rendezvényünk második napján az időjárás nem volt kegyes hozzánk, ezért sok csoporttal és osztállyal nem találkozhattunk a Vasi Skanzenben. Reméljük, hogy a Savaria Múzeumban nem lesz akadálya, hogy együtt töltsünk egy kis időt!
A téma: Téli vendégeink, a madarak.
Sokunk etet télen madarakat. Szeretünk az etető körül csapatokban gyülekező madarakban gyönyörködni. Nem is tudatosodik bennünk, hogy ezzel mennyi hasznot hajtunk szárnyas barátainknak!
A Savaria Múzeum belső, zárt tereiben bemutatjuk a téli madáretető látogatóit (preparátumok formájában, illetve a parkban láthatjuk élőben is néhányukat), ismertetjük az etetés alapvető szabályait, beszélgetünk a madárvonulásról, csőrtípusokról, vadon termő eleségekről. Különböző alapanyagokból készítünk madáretetőket, tollas könyvjelzőt, madaras „fametszet” képet, odú-lakós játékot, tobozmadárkákat. Origamizunk, agyagozunk, játszunk.
Meglepetésként, a kőszegi Chernel-kert néhány ragadozó madarát is vendégül láthatjuk 9-11 óra között.
Belépő árak:
pedagógus: ingyenes
óvodás, iskolás: 400 Ft/fő
hozzátartozó, kísérő: 500 Ft/fő
 
INFO:
Amennyiben a programmal kapcsolatban kérdése van keresse a rendezvény szervezőjét, Balaicz-Varga Nárciszt telefon és emailben, az alábbi elérhetőségeken információkért: Savaria Múzeum (9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 9.) info@savariamuseum.hu, tel: +36 20 226 0595.
 
A programon történő részvétel regisztrációhoz kötött!
Regisztráció módja:
A program regisztráció kizárólag digitálisan, az alábbi űrlap kitöltésével és visszaküldésével lehetséges:
 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf916YbQVNyjy74n2aw32DSf3bRyW80zCtem4f2SmR5AACewg/viewform
 
A programregisztráció határideje: 2021. 11.02, kedd, 14:00.
Digitális regisztrációs űrlapunk 2021. 11.02, kedd, 14:00 után küldött regisztrációs kéréseket automatikusan elutasítja!
 
A programon történő részvétel kizárólag e resztrációs lap elküldésével, illetve ezt követően a részvételi díj helyszínen történő befizetésével lehetséges!
A program látogatása az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően lehetséges.
 
Kérem tartsák be a jelentkezés során Önök által megjelölt részvételi idősávot, hisz kollégáinknak és résztvevőinknek egyaránt fontos a program akadályoztatás,- és zökkenőmentes lebonyolítása!
 
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 
Üdvözlettel:
 A rendezvény szervezői és közreműködői
 
 
FONTOS TÁJÉKOZTATÓ:
 
A program látogatása az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően lehetséges.
 
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
A foglalkozások muzeális intézményekben zajlanak, bel- és kültéri helyszíneken, ezért a gyermekek és a műtárgyak épségének megőrzése érdekében fokozott figyelmet kérünk a kísérő pedagógusoktól!
 A foglalkozásokról és résztvevőiről felvételek készülhetnek. A múzeumpedagógiai rendezvényeken készített fotó- és videófelvételek kizárólag dokumentálásra, illetve a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum múzeumpedagógiai megjelenéseinek felületein illusztrációként kerülnek felhasználásra. Amennyiben nem járul hozzá, hogy Önről, illetve csoportjáról rendezvényünkön felvétel készüljön, kérjük foglalkozásukon informálja erről a felvételt készítő kollégákat!