Téli vendégeink, a madarak- Savaria Múzeum 2021.11.04-ajánló és regisztráció

Kedves Pedagógusok és Gyerekek!
 
2021.november 4-én 9.00-15.00-ig ezúttal a Savaria Múzeumba invitálunk Benneteket! Az Állatok világnapja és a Magyar népmese napja alkalmából tartott rendezvényünk második napján az időjárás nem volt kegyes hozzánk, ezért sok csoporttal és osztállyal nem találkozhattunk a Vasi Skanzenben. Reméljük, hogy a Savaria Múzeumban nem lesz akadálya, hogy együtt töltsünk egy kis időt!
A téma: Téli vendégeink, a madarak.
Sokunk etet télen madarakat. Szeretünk az etető körül csapatokban gyülekező madarakban gyönyörködni. Nem is tudatosodik bennünk, hogy ezzel mennyi hasznot hajtunk szárnyas barátainknak!
A Savaria Múzeum belső, zárt tereiben bemutatjuk a téli madáretető látogatóit (preparátumok formájában, illetve a parkban láthatjuk élőben is néhányukat), ismertetjük az etetés alapvető szabályait, beszélgetünk a madárvonulásról, csőrtípusokról, vadon termő eleségekről. Különböző alapanyagokból készítünk madáretetőket, tollas könyvjelzőt, madaras „fametszet” képet, odú-lakós játékot, tobozmadárkákat. Origamizunk, agyagozunk, játszunk.
Meglepetésként, a kőszegi Chernel-kert néhány ragadozó madarát is vendégül láthatjuk 9-11 óra között.
Belépő árak:
pedagógus: ingyenes
óvodás, iskolás: 400 Ft/fő
hozzátartozó, kísérő: 500 Ft/fő
 
INFO:
Amennyiben a programmal kapcsolatban kérdése van keresse a rendezvény szervezőjét, Balaicz-Varga Nárciszt telefon és emailben, az alábbi elérhetőségeken információkért: Savaria Múzeum (9700 Szombathely, Kisfaludy S. u. 9.) info@savariamuseum.hu, tel: +36 20 226 0595.
 
A programon történő részvétel regisztrációhoz kötött!
Regisztráció módja:
A program regisztráció kizárólag digitálisan, az alábbi űrlap kitöltésével és visszaküldésével lehetséges:
 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf916YbQVNyjy74n2aw32DSf3bRyW80zCtem4f2SmR5AACewg/viewform
 
A programregisztráció határideje: 2021. 11.02, kedd, 14:00.
Digitális regisztrációs űrlapunk 2021. 11.02, kedd, 14:00 után küldött regisztrációs kéréseket automatikusan elutasítja!
 
A programon történő részvétel kizárólag e resztrációs lap elküldésével, illetve ezt követően a részvételi díj helyszínen történő befizetésével lehetséges!
A program látogatása az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően lehetséges.
 
Kérem tartsák be a jelentkezés során Önök által megjelölt részvételi idősávot, hisz kollégáinknak és résztvevőinknek egyaránt fontos a program akadályoztatás,- és zökkenőmentes lebonyolítása!
 
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
 
Üdvözlettel:
 A rendezvény szervezői és közreműködői
 
 
FONTOS TÁJÉKOZTATÓ:
 
A program látogatása az aktuális járványügyi rendelkezéseknek megfelelően lehetséges.
 
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
A foglalkozások muzeális intézményekben zajlanak, bel- és kültéri helyszíneken, ezért a gyermekek és a műtárgyak épségének megőrzése érdekében fokozott figyelmet kérünk a kísérő pedagógusoktól!
 A foglalkozásokról és résztvevőiről felvételek készülhetnek. A múzeumpedagógiai rendezvényeken készített fotó- és videófelvételek kizárólag dokumentálásra, illetve a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum múzeumpedagógiai megjelenéseinek felületein illusztrációként kerülnek felhasználásra. Amennyiben nem járul hozzá, hogy Önről, illetve csoportjáról rendezvényünkön felvétel készüljön, kérjük foglalkozásukon informálja erről a felvételt készítő kollégákat!